Hagyományokat idéző disznóvágás a Budai utcai Piacon

2024.02.16-án, pénteken, 7.00 órától a Kecskeméti Piac egy hagyományos disznóvágást rendez árusaival összefogva, a Budai utcai piaccsarnokhoz kapcsolódó szabadtér középső területén.

A piactéren egy közel 160 kg-os disznó kerül feldolgozásra, melyből a tapasztalt böllér kolbászt, hurkát készít. Az ételekhez szükséges alapanyagokat a piac árusai, termelői biztosítják, ezért különösen finom, minőségi falatokra számíthatnak.

A program része a látványsütés. A helyszínen, a piaci Csarnok Ételbár jóvoltából, tárcsán sütik majd a feldolgozott húskészítményeket: a hurkát, kolbászt. Az ínycsiklandozó kóstolóhoz forraltbort vagy teát kortyolhatnak. Miközben csemegéznek, gyönyörködhetnek a kézművesek igényes alkotásaiban, megismerkedhetnek a termelői készítményekkel, valamint a rendezvényt szolgáló autentikus installációknak köszönhetően időutazáson vehetnek részt. Érdekességként, kisállatokkal is találkozhatnak a piactéren az állatsimogatóban.

A rendezvény vendégeként, 8.30 órai kezdettel fellép a Gyopáros Nyugdíjas Egyesület Gyöngyvirág énekkara, akik színvonalas műsor keretén belül, tangóharmonikával kísért, válogatott népdalcsokrot adnak elő.

Amennyiben szeretne részt venni egy hangulatos, vidám disznóvágáson, legyen a vendége a Budai utcai piac színvonalas rendezvényének!

Puskás Tünde

Tetszett a tartalom? Kattintson a gombokra és ossza meg ismerőseivel!

Facebook
LinkedIn
Email

Olvasson tovább, hasonló hír tartalmak a magazinunkból:

Hír

Többet egy helyen

A hagymának számtalan formáját fogyasztjuk. Nélküle az ételek nagyrésze egyszerűen elképzelhetetlen. Szervezetre gyakorolt jótékonyhatása közismert. Télen, amikor híján vagyunk a vitaminoknak, számíthatunk rá, mivel baktériumölő, tápláló zöldség. A paprika fogyasztás

Tovább olvasom »
Hír

Forintos Börze a Széchenyivárosi Kispiacon

A népszerű Széchenyivárosi eseményen árusok, nézelődők, vásárlók moraja töltötte meg a piaccsarnok légterét. Az árusok lelkesen ajánlgatták termékeiket vagy egymás között csereberélgettek. A nézelődőkből vásárlók lettek és magukban elégedetten nyugtázták

Tovább olvasom »

Olvasson tovább, hasonló cikk tartalmak a magazinunkból:

Cikk

A gombaszezon árnyékos oldala

A piaccsarnok gombavizsgálatát végző szakember rostáján három emberi fogyasztásra alkalmatlan gombaféle akadt ma fenn! Az egyik a sokak számára ismert nagy őzlábgomba mérgező változata a Kerti őzlágomba. Mely, bár első ránézésre

Tovább olvasom »
Cikk

Árus portrék a piacról: Szappanos Gézáné

„Családi összefogással formált Szentkúti Farm sikertörténete” Szappanos Gézáné Betti a Szentkúti Farm név alatt működő üzletben, második éve árul feldolgozott, füstölt mangalica és sertésből készült húskészítményeket a Kecskeméti Piacon. –

Tovább olvasom »
Cikk

„Nagy erő egy kis tojásban”

– Igazából termelői pályafutásunk meggy, homoktövis termesztéssel és fürj tenyésztéssel indult. Az idők folyamán azonban már jelentősen bővítettünk a kínálatunkon – avat be bennünket Börönténé Molnár Melinda őstermelő, a kecskeméti

Tovább olvasom »
Megszakítás