Megjelentek az első medvehagyma csokrok a piacon

Már nyílik a tavasz egyik szupernövénye, a medvehagyma. Mind amellett, hogy zsenge, fokhagymára emlékeztető fűszeres illatú, ízű levelei szinte bármilyen ételt képesek megbolondítani, gazdag vitaminforrás is, ezért érdemes fogyasztani.

Mivel ehhez az értékes növényhez frissen csak rövid ideig tudunk hozzájutni, célszerű télire is tartalékolni belőle fagyasztott formában, vagy eltenni olívaolajban.

Bár nyersen fogyasztva a legegészségesebb, számos ételt lehet belőle készíteni. A legnépszerűbb a medvehagyma krémleves, a medvehagyma pesto, de nagyon finom a hozzáadásával készült pogácsa is.

Most már bátran kereshetik a Budai utcai piac zöldséges standjain.

Tetszett a tartalom? Kattintson a gombokra és ossza meg ismerőseivel!

Facebook
LinkedIn
Email

Olvasson tovább, hasonló hír tartalmak a magazinunkból:

Hír

Megindult a gombaszezon

Elindult a gombaszezon, így egyre többféle gomba kerül bevizsgálásra a piaccsarnok szakemberei által. A mai vizsgálat alapján két gombafajt, egy ehetőt és egy mérgezőt emelt ki. 1-3. kép A KERTI

Tovább olvasom »
Hír

Széchenyivárosi Forintos Börze kincsei

A Széchenyivárosi kispiacon szombaton, március 23-án megrendezett Forintos Börzén minőségi és színvonalas áruválaszték várta a piacra érkezőket. A termékek szinte mindegyike megkímélt, alig használt, újszerű állapotban fogadta az érdeklődő közönséget.

Tovább olvasom »

Olvasson tovább, hasonló cikk tartalmak a magazinunkból:

Cikk

Állati (jó) tanácsok

Nemcsak nekünk embereknek, házi kedvenceinknek is fontos a minőségi táplálkozás. A már családtagoknak számító kiskedvencek élettere sok helyen a lakásokba, házakba korlátozódik, így táplálásuk is általában a konyhában történik. A

Tovább olvasom »
Cikk

„Az élet semmit sem ad ingyen”

– Három éve foglalkozunk fűszerpaprika termesztéssel. – meséli a kecskeméti belvárosi piacon árusító Darányiné Bencsik Mária szentkirályi őstermelő. – Férjem szülei kezdték el 2005-ben, aztán koruk miatt döntöttek úgy, hogy

Tovább olvasom »
Megszakítás