Süngomba a piacon

Különleges kis bolyhos labdácskákra lettünk figyelmesek a Budai utcai piaccsarnok gombasorán. Mint kiderült a nevük süngomba vagy hívják oroszlásörény gombának is.

Azt is megtudtuk, hogy a remek élettani hatásai mellett népszerű gasztronómiai alapanyag. Mivel nagyon ízletes, sok étel alapja lehet.

Ha a piacon járnak és szeretik a gombás ételeket, feltétlen vigyenek belőle és kóstolják meg!

Tetszett a tartalom? Kattintson a gombokra és ossza meg ismerőseivel!

Facebook
LinkedIn
Email

Olvasson tovább, hasonló hír tartalmak a magazinunkból:

Hír

Patisszon a szerdai piacon

Szezonjának megfelelően a piac zöldséges standjai már messziről kínálják jellegzetes formájával a csillagtököt vagy más néven a patisszont. Viszonylag ízetlen zöldség, mely akár édesen is elkészíthető. E semleges ízű tök,

Tovább olvasom »

Olvasson tovább, hasonló cikk tartalmak a magazinunkból:

Cikk

„A szegény embernek is muszáj ennie.”

– Hosszú múltra tekint vissza a kecskeméti belvárosi piaccal való kapcsolatom. – meséli Pálinkás István bócsai őstermelő, aki három szakma mellett a zöldségtermesztést választotta. – Ezerkilencszázhatvannégyben árultam itt először. Akkor tizenegy éves

Tovább olvasom »

Árusportrék a piacról: Tóth Sándor

„..évről-évre emelkedik a halfogyasztás..” Tóth Sándor a Budai utcai piac egyik népszerű halárusa, hivatalosan több, mint 22 éve tevékenykedik a halász szakmában. Üzlete a Budai utcai Baromfipiac mellett található. A

Tovább olvasom »
Cikk

Gombavilág

Rovatunkban a vadgombák  világából kapnak ízelítőt. Mintegy 5000  vadon termő  gomba él erdeinkben, mezőkön, legelőkön.  Szerencsére csak töredékük veszélyes, de az élvezhető, finom fajok számaránya is ennek csekély része. Mégis

Tovább olvasom »
Megszakítás