Patisszon a szerdai piacon

Szezonjának megfelelően a piac zöldséges standjai már messziről kínálják jellegzetes formájával a csillagtököt vagy más néven a patisszont.

Viszonylag ízetlen zöldség, mely akár édesen is elkészíthető. E semleges ízű tök, igen sokféleképpen fogyasztható, remekül kombinálható más ételekkel és könnyen emészthető.

Nyersen is ehető, salátának elkészítve az egyik legfinomabb tökféle. Nem kell hozzá más, mint egy marék csíkozott patisszon, egy kis pohár kefir, csipetnyi cukor, só, néhány csepp citromlé és friss vagy szárított fűszernövények.

A tikkasztó nyári napokon igazán kellemes, fehérjében dús táplálékként szolgál.

Jó étvágyat hozzá!

Tetszett a tartalom? Kattintson a gombokra és ossza meg ismerőseivel!

Facebook
LinkedIn
Email

Olvasson tovább, hasonló hír tartalmak a magazinunkból:

Hír

Patisszon a szerdai piacon

Szezonjának megfelelően a piac zöldséges standjai már messziről kínálják jellegzetes formájával a csillagtököt vagy más néven a patisszont. Viszonylag ízetlen zöldség, mely akár édesen is elkészíthető. E semleges ízű tök,

Tovább olvasom »

Olvasson tovább, hasonló cikk tartalmak a magazinunkból:

Cikk

„Ételed legyen a gyógyszered”

– Immár harminc éve tartunk kecskéket – meséli Sztanko Katalin, kecsketej feldolgozásával foglalkozó állattenyésztő, aki már nyolc éve árul a kecskeméti piacon. – Tíz éve élünk Helvécián, egy tanyán, ahol

Tovább olvasom »
Cikk

Bepillantás egy valódi Tündérkertbe

– Tanyasi lányként egész kicsi korom óta szerelmese vagyok a virágoknak. Hiszen annyira szemet gyönyörködtetőek! – meséli ragyogó mosollyal Nemes Sándorné Esztike, a kecskeméti piacon található százarcú Tündérkert megalkotója. Aztán

Tovább olvasom »
Megszakítás