Sokan vannak, akik minden évben nagyon várják a szőlő szezon kezdetét, hogy végre valódi, hazai szőlővel tömhessék degeszre a hasukat. Nekik jó hír, hogy már válogathatnak olyan ízletes szőlőfajták között a piacon, mint a mazsolaszőlő, a Néró, valamint a Favorit.
Ez a gyümölcs is megérdemel néhány szót, miért és hogyan érdemes fogyasztani?
A szőlő, táplálkozástani szempontból az egyik legértékesebb gyümölcsünk: vitaminokban, ásványi anyagokban, rostban és más egészségvédő vegyületekben is gazdag. Vitaminjai segítik az immunrendszer működését, ásványi anyagai jó hatással vannak az idegrendszer működésére, erősítik a fogakat és a csontrendszert. Lázas betegeknek különösen ajánlott a frissen préselt szőlőlé fogyasztása.
Szőlőszezon idején a nyers gyümölcs mellett ajánlott must formájában is fogyasztani, valamint érdemes megismerkedni a magjából készült olajjal is.
Fogyasszák bátran minden formájában, a piacról!
