Szárnyait bontogatja az uborkaszezon a piacon

Itt a meleg, itt a nyár és az uborkaszezon. Olyan ember szinte alig van, aki ne ismerné a kovászosuborkát és kevesen, akik ne szeretnék, vagy még nem kóstolták az uborka kovászolt változatát. Miért együnk minél többet belőle és igyuk meg a levét is?

A kovászos uborka erjesztése során olyan jótékony baktériumok szaporodnak el a lében, amelyek segítik az emésztőrendszer működését. Ezek teszik egészségessé a gyomrot, tisztítják és gondoskodnak a normális bélflóráról, természetes probiotikumként működik.

A kovászos lét önthetjük savanykás levesekhez, de magából a kovászos uborkából is készíthetünk levest.

Minden diétázó álma! Feltölt, tisztít, egyensúlyban tart, és persze nem utolsó sorban nincs kalóriatartalma. Erős tisztító hatásának köszönhetően kihat a szervezetre, a bőrre. Rendszeres fogyasztása során energikusabbak, kiegyensúlyozottabbak leszünk.

Nyáron a tikkasztó hősegben kifejezetten frissítően hat, oltja a szomjat a hűtött kovászolt uborkalé.

Készítse el házilag a kovászosuborkáját, fokhagymával, kaporral vagy ahogyan szereti! A piacon minden alapanyagot megtalál hozzá.

Tetszett a tartalom? Kattintson a gombokra és ossza meg ismerőseivel!

Facebook
LinkedIn
Email

Olvasson tovább, hasonló hír tartalmak a magazinunkból:

Hír

Már kapható a piacon az idei piszke!

Egres, köszméte, piszke, büszke, pöszméte. Ezeket a kifejezéseket mind-mind ugyanarra a gyümölcsre használjuk az ország különböző területein. A május végén, illetve június elején beérő fanyar gyümölcs, tele van vitaminokkal és

Tovább olvasom »

Olvasson tovább, hasonló cikk tartalmak a magazinunkból:

Cikk

Árusportrék a Piacról: Szőke Ildikó

Szőke Ildikó fazekas pályafutásának kibontakozása a Budai utcai piacon kezdődött 8 évvel ezelőtt. A népi fazekas és népi játszóház vezető alapszakmája ugyan kertész üzemmérnök és közgazdász, de szívéhez mindig a

Tovább olvasom »
Cikk

Állati (jó) tanácsok

Nemcsak nekünk embereknek, házi kedvenceinknek is fontos a minőségi táplálkozás. A már családtagoknak számító kiskedvencek élettere sok helyen a lakásokba, házakba korlátozódik, így táplálásuk is általában a konyhában történik. A

Tovább olvasom »
Megszakítás