Itt a meleg, itt a nyár és az uborkaszezon. Olyan ember szinte alig van, aki ne ismerné a kovászosuborkát és kevesen, akik ne szeretnék, vagy még nem kóstolták az uborka kovászolt változatát. Miért együnk minél többet belőle és igyuk meg a levét is?
A kovászos uborka erjesztése során olyan jótékony baktériumok szaporodnak el a lében, amelyek segítik az emésztőrendszer működését. Ezek teszik egészségessé a gyomrot, tisztítják és gondoskodnak a normális bélflóráról, természetes probiotikumként működik.
A kovászos lét önthetjük savanykás levesekhez, de magából a kovászos uborkából is készíthetünk levest.
Minden diétázó álma! Feltölt, tisztít, egyensúlyban tart, és persze nem utolsó sorban nincs kalóriatartalma. Erős tisztító hatásának köszönhetően kihat a szervezetre, a bőrre. Rendszeres fogyasztása során energikusabbak, kiegyensúlyozottabbak leszünk.
Nyáron a tikkasztó hősegben kifejezetten frissítően hat, oltja a szomjat a hűtött kovászolt uborkalé.
Készítse el házilag a kovászosuborkáját, fokhagymával, kaporral vagy ahogyan szereti! A piacon minden alapanyagot megtalál hozzá.
