Termelői spárga a szerdai piacon

A piacokon az egyik legfrissebb sláger, a hazai spárga, melynek szezonja egy kicsit most hamarabb indult el, mert egyébként májustól kezdődik igazán.

Szerencsére egyre több a rajongója ennek az ókortól nagyra becsült, messziről felismerhető zöldségfélének. Íze semmihez sem fogható, nem hízlal, mégis tele van energiával és a szervezetünk számára hasznos nyomelemekkel, vitaminokkal, folsavval.

A spárga sokoldalúan felhasználható és igen egészséges. Az egészen friss spárga lédús, nyomásra levet enged. A száraz tapintású, könnyű csomagok régebbi szedésűek, szálkás, fonnyadt szálakat tartalmazhatnak. A megvásárolt spárgát célszerű a vásárlás napján felhasználni. Hűtőszekrényben 2-3 napig tárolhatjuk.

Felhasználása előtt vágjuk vagy törjük le az alsó, fásabb részeket. A spárga tisztításához használhatunk burgonyahámozót is. A felső, puhább részeket, különösen a zöld spárgánál, legtöbbször elegendő csak megmosni, hámozni nem kell.

Piaci beszerzés esetén, e tápláló zöldséghez az árusok igény szerint tanácsokkal, főzési technikákkal és receptekkel is eltudják látni a vásárlókat.

Tetszett a tartalom? Kattintson a gombokra és ossza meg ismerőseivel!

Facebook
LinkedIn
Email

Olvasson tovább, hasonló hír tartalmak a magazinunkból:

Hír

Forintos Börze a Széchenyivárosi Kispiacon

A népszerű Széchenyivárosi eseményen árusok, nézelődők, vásárlók moraja töltötte meg a piaccsarnok légterét. Az árusok lelkesen ajánlgatták termékeiket vagy egymás között csereberélgettek. A nézelődőkből vásárlók lettek és magukban elégedetten nyugtázták

Tovább olvasom »

Olvasson tovább, hasonló cikk tartalmak a magazinunkból:

Cikk

„Nagy erő egy kis tojásban”

– Igazából termelői pályafutásunk meggy, homoktövis termesztéssel és fürj tenyésztéssel indult. Az idők folyamán azonban már jelentősen bővítettünk a kínálatunkon – avat be bennünket Börönténé Molnár Melinda őstermelő, a kecskeméti

Tovább olvasom »
Cikk

A gombaszezon árnyékos oldala

A piaccsarnok gombavizsgálatát végző szakember rostáján három emberi fogyasztásra alkalmatlan gombaféle akadt ma fenn! Az egyik a sokak számára ismert nagy őzlábgomba mérgező változata a Kerti őzlágomba. Mely, bár első ránézésre

Tovább olvasom »
Megszakítás